Sredstvo protiv budji

Sredstvo protiv buđi

Buđ je vrsta gljivice koja raste na vlažnim mestima, a u životnim i poslovnim prostorima može biti prisutna svuda – od podova, preko zidova, do plafona. Javlja se usled nedovoljne toplotne izolacije ili hidroizolacije, na mestima gde su prisutni toplotni mostovi ili usled nedovoljne ventilacije prostora.

 

Kako trajno ukloniti buđ sa zidova?

Pored estetski neprijatnog izgleda, buđ je problematična jer može izazvati niz zdravstvenih problema, kao što su astma ili alergije, ako se na vreme ne sanira.

Čišćenje buđi nipošto ne treba da odlažete – tretirajte je što je pre moguće, jer će sanacija pomoći u sprečavanju daljeg rasta i širenja gljivica.

Prvi korak u borbi protiv buđi na zidovima je odstranjivanje viška vlage iz prostorija redovnom ventilacijom ili korišćenjem odvlaživača, kako bi problem bio trajno rešen. Drugi je uklanjanje postojećih mrlja od buđi i vlage za koje će vam trebati efikasno sredstvo protiv buđi.

Imajući u vidu da je pojava buđi i algi na zidovima čest problem stanovanja današnjice u asortiman smo uvrstili specijalne proizvode za problematične površine koji brzo i efikasno uništavaju štetne mikroorganizme.

Možete se boriti protiv intruzivnih alergena kao profesionalac, u svega par jednostavnih koraka, zahvaljujući sredstvima ALGICIDE Plus sprej, ALGICIDE Plus koncentrat i JUBOCID.

 

Vodič za uklanjanje buđi

Buđ i alge ćete brzo i lako ukloniti sa unutrašnjih i spoljnih površina u samo tri koraka:

  1. Prebrišite kontaminirana područja vlažnom krpom i koncentrišite se da uklonite sve naslage buđi.
  2. Kada se površine osuše nanesite Algicide Plus sprej u jednom sloju ili Algicide Plus koncentrat razblažen u skladu sa uputstvom na pakovanju. Ukoliko je kontaminacija teža, postupak ponovite dva puta u razmaku od 8 do 12 sati. Algicide izvlači buđ iz zidova i uništava je.
  3. Nakon što se ALGICID osušio, prebrišite zid i nanesite JUBOCID koji preventivno deluje na ponovnu pojavu buđi. JUBOCID se može dodati u svaku boju kako se sprečio ponovni razvoj buđi.
  4. Kada se JUBOCID u potpunosti osuši, sanacija buđi je gotova, a preventivno produženo delovanje će vas štiti od pojave novih mikroorganizama. Naša preporuka je JUPOL Citro koji u sebi sadrži biocide koji će štititi zid od razvoja buđi.
Korpa