Boje za unutrašnje zidove

Boje za unutrašnje zidove

Ako želite da promenite dizajn i obnovite energiju vašeg doma, koristite blistave ili komplementarne kombinacije boja za unutrašnje zidove. Istražite širok spektar nijansi i tekstura kako biste prilagodili prostor svojim potrebama i osvežili vaše svakodnevno okruženje istančanom estetikom.

Boje za unutrašnje zidove ili boje za enterijer namenjene su bojenju unutrašnjih zidova i pružaju vam sve što vam je potrebno da transformišete svoj životni prostor u prijatnije okruženje. Karakteriše ih veliki broj dostupnih nijansi, visoka pokrivna moć i nizak nivo štetnih isparenja, a prema sastavu možemo ih kategorisati u tri velike grupe:

Poludisperzije

Poludisperzije ili poludisperzivne boje su najtraženije u svetu boja za zidove i prva su asocijacija koju imate kada kažete krečenje. Koriste se za krečenje i osvežavanje nezahtevnih prostorija i zidova, jer su cenovno pristupačne. Nisu otporne na vodu i ne mogu se čistiti vlažnom krpom. Nanose se u dva sloja, a završnica im je mat.
Podloga na koju se nanosi poludisperzija može biti slabija u odnosu na podlogu na koju se nanosi disperzija zbog samih mehaničkih svojstava boje.
Poludisperzije mogu da se toniraju, ali samo do određene nijanse koju možete videti na ton karti.
Toniranjem poludisperzija ne možete dobiti intenzivne nijanse.
Ukoliko su poludisperzije vaš izbor preporučili bi smo JUPOL Plus

Disperzije

Disperzije ili disperzivne boje poznate su i kao perive boje. Po nepisanom pravilu, perive boje se biraju za prometnije prostorije i zidova na kojima je mogućnost zaprljanja veća, kao što su ulazi zgrada, garaže, holovi, tržni centri i javne ustanove.

Imaju intenzivnu pokrivnu moć, vodoodbojne su, a fleke sa zida obojenog perivom bojom možete ukloniti vlažnom krpom ili čak deterdžentom.

Disperzije se mogu tonirati i do 10.000 tonova po ton karti, od pastelnih do intenzivnih nijansi. Skuplje su nego poludisperzije, ali njihov kvalitet, trajnost i izdržljivost opravdavaju nešto višu cenu. Neke disperzije poput JUPOL Latex-a mogu imati mat, polu mat ili satenski završni izgled.

Za disperzije je potrebna čvrsta i dobro pripremljena podloga. Ukoliko ne koristite kvalitetnu masu za izravnavanje neophodan je prajmer koji će učvrstiti podlogu. U suprotnim slučaju može se desiti da disperzija „počupa“ prethodne slojeve i ispuca.

Pre nego što počne krečenje i nanese podloga preporučljiva je zaštita svih površina. Disperzije su izuzetno jake i teško ih je naknadno obrisati.

Od perivih boja preporučujemo vam Wellbeing boje izuzetnih performansi, JUPOL Amikol, JUPOL Latex, JUPOL Strong ali i Jupol Gold i Jupol Brilliant, vrhunske visoko pokrivne unutrašnje boje.

JUPOL Strong je tolioko jak da se može upotrebljavati u kupatilima ili površinama u kojima je urađena hidroizolacija. Primenjuje se u sve popularnijim kupatilima bez pločica.

Ako već imate prebojeni zid koji bi oplemenili i učinili perivim koristite JUPOL Latex Transparent (transparentni premaz koji će svaku boju učiniti perivom) , kao i popularne boje sa šljokicama koje će učiniti da svaki prostor u trenu zasija (JUPOL Trend Glitter).

Akrilne boje

Akrilne boje su na vrhu piramide u pogledu kvaliteta boja. Elastične su i paropropusne, što znači da se kondenzacija neće zadržavati u vašem domu – zidovi će moći da “dišu”.

Otporne su na vodu i možete ih bez bojazni čistiti. Imaju visoku pokrivnu moć i nanose se uglavnom u jednom sloju, a nijansiranje je moguće do intenzivnih, jarkih nijansi.

Akrilne boje pripadaju višem cenovnom razredu zbog vrhunskog završnog izgleda, velike pokrivne moći, odličnih mehaničkih karakteristika, mogućnosti mokrog brisanja i pranja (pod pranjem podrazumevamo čak i pranje vodenim mlazom pod visokim pritiskom), otpornosti na hemijska sredstva, pa čak i na fleke od crvenog vina.

Kako na kraju odabrati boje za unutrašnje zidove?

Odabir boje za unutrašnje zidove zavisiće prvenstveno od potreba, mogućnosti i efekta koji želite da postignete. Imajte na umu da povoljnija rešenja u konačnici mogu da vas koštaju skuplje.

Disperzivne i akrilne boje pripadaju višem cenovnom razredu, ali imaju neuporedive prednosti u odnosu na povoljnije – poludisperzivne boje. Dugotrajne su, perive, lakše se održavaju, imaju finiju završnicu, otporne su na mehaničke udarce, vlagu, buđ i razne druge mikroorganizme, zbog čega nemaju premca u održavanju higijene vašeg životnog ili radnog prostora.

Ukoliko vam je potreban savet profesionalnih majstora u pogledu odabira i primene boje za pojedinačne površine u vašem domu, kontaktirajte nas.

Stojimo vam na raspolaganju.

Korpa