Glet mase

Glet mase

Glet masa ili masa za izravnavanje služi za pripremu neravnih i neujednačenih zidova i plafona za dalju obradu i omogućavaju lakšu aplikaciju i bolje prijanjanje, ali i uštedu same boje i njenu ujednačen završni izgled.

Mogu biti različitog sastava, karakteristika i nivoa beline, a odabir adekvatne glet mase izvršićete u skladu sa potrebama i površinom koju želite da izravnate.

Širok asortiman glet masa za izravnavanje ima različite namene, od kojih je svaka dizajnirana kao rešenje za određeni segment upotrebe. Osnovna podela po nameni :

  • Deboloslojne glet mase – koriste se za izravnjavanje neravnih i hrapavijih zidnih površina i sitnijih pukotina, u sloju debljine do 8mm.
  • Tankoslojne glet mase – koriste se za fino završno izravnjavanje zidnih površina i popunjavanje spojeva gips-kartonskih ploča u sloju debljine do 3 mm.

U ponudi glet masa pronaći ćete i glet bez kreča koji se koristi kao podloga za viskokvalitetne akrilne boje koje su zbog visoke jačine vezivanja za podlogu sklone da “počupaju” slabije glet mase sa većom količinom kreča u sebi.

U ponudi imamo i glet mase koje rešavaju specifične probleme: glet masa za toplotnu izolaciju rešava problem kondenzacije vodene pare i toplotnih mostova (Jubolin Thermo), dok je visoko paropropusna. Za izravnavanje podnih površina i pripremu za nanošenje podnih obloga koristi se samonivelišuća glet masa Jubofloor 1-10, dok se u područjima elektroinstalacionih radova koristi Juboglet Elektrofix.

Glet mase su dostupne u vidu gelaste disperzije koja je odmah spremna za upotrebu ili praha koji se meša sa vodom u razmeri navedenoj na uputstvu. Praškasti glet se može nanositi u sloju debljine od 1 do 8mm (50mm Elektrofix). I disperzivne glet mase se nanose u istom sloju.

Ukoliko vam je potreban savet koju glet masu da odaberete, konsultujte se sa našim stručnim timom.

Korpa